marți, 20 noiembrie 2007

Mintiti domnilor !

Am fost plecat la Galati. Ce ma plangeam eu ca nu e campanie ? Uite ca acolo e, sau cel putin PSD si PC pe toate drumurile si gardurile - apropo, pe la 9 dimineata sambata masinile PSD hauleau in megafoane prin centru - parca si vad omu entuziast ca l-ai sculat asa dimineata in week-end cum asculta mesajul si se duce bucuros sa voteze PSD :)

Socant cat PC pe toate drumurile - bine, mi s-a explicat ca e un baronas local puternic in partid si de aceea is asa puternici acolo - oricum is fs la nivel national si chiar stateam si ma gandeam cum poate un astfel de partid sa atraga membrii. In sfarsit, mama masii.

Dar ce m-a enervat urat - aproape la fel ca "TU ?" din sloganul PNL - au fost MINCIUNILE PSD si PC de peste tot cum ca daca ii votezi pe ei mama ce chestii fac ei la Parlamentul European pentru pensii mai bune, salarii etc. PAI BINE MAI, DE CAND SI PANA CAND PENSIILE SUNT REGLEMENTATE IN PARLAMENTUL EUROPEAN ?Nu, chiar sunt curios cat de departe poate merge nesimtirea in a promite niste lucruri pe care sti ca nu ai cum sa le indeplinesti !

Adica lumea s-a saturat de promisiuni desarte, nu mai vrea sa-i asculte pe politicieni pentru ca ii stiu mincinosi si ce fac ei ? Continua intr-un mod absolut desantat !!!! Urat urat urat !

5 comentarii:

SCE spunea...

Ei bine nu, nu sunt chiar minciuni.
Partidul Socialistilor Europeni militeaza pentru introducerea pana in 2009 a SALARIULUI MINIM EUROPEAN. Asta nu e exact o crestere de salarii, insa fiind tara cu cele mai mici salarii minime nationale din UE, adoptarea acestui prag european va creste in primul rand salariile noastre.
Apoi, PSE are un numar de proiecte pentru a introduce un sistem de pensii unic european in toate tarile UE...
Acestea sunt proiecte sociale la scara continentala, iar socialistii europeni considera ca esunt necesare, la ce minciuni te referi?
E pacat ca doar asta se spune, e pacat ca nu se cunosc pozitiile grupurilor politice europene in alte chestiuni, insa a spune ca Parlamentul European nu ne poate imbunatati traiul de zi cu zi e fals.

Dan Nita spunea...

Eu spun ceea ce vedeam pe strazi - intr-adevar am intrat dupa aceea si pe site-ul vostru de campanie si am vazut ca acolo totul este mai nuantat si nu mesajele scurte de pe bannere.

Dar cine ar fi intrat ca mine dupa aceea pe site sa vada mai exact despre ce este vorba ? Pensionarii carora le erau adresate aceste mesaje inselatoare ?

Efectiv toti cei cu care vorbesc in ultimul timp isi exprima dezamagirea fata de clasa politica in ansamblu si o acuza de minciuna. Refuza sa asculte orice politician, unii chiar imi spun ca ar prefera un sistem autoritar prin care sa scape de o parte din politicieni - "sa ramana numai cativa care sa fure nu atatia cati sunt acum" ! Am auzit cu urechile mele aceste opinii ! Cum s-a ajuns aici ? Nu aveti nici o strangere de inima ? Sau sunt eu prea idealist ca sa pun o astfel de intrebare ?

Oare daca cineva chiar va voteaza pentru pensiile europene promise, si vede dupa aceea ca totul a fost vorba in vant, ce o sa zica ? Cum o sa se simta ? Pentru ca - fiind sigur ca stiti totusi despre ce este vorba la Bruxelles si ce se poate si ce nu in acest moment - va dati seama ca este imposibil sa se miste ceva in acest domeniu pana la sfarsitul mandatului actualului PE.

Dan Nita spunea...

Ma distreaza chestia cu "Ei bine nu, nu sunt chiar minciuni" :)) Se vede ca cel care a transmis mesajul are o anumita onestitate si nu a putut sa scrie simplu "nu sunt minciuni", a trebuit sa adauge si "chiar" :) Sincer, acest lucru l-am apreciat si sper ca macar unii dintre politicieni is dau seama ce rau isi fac singuri cu modul in care au inteles partidele pana acum sa se comporte in campanii.

SCE spunea...

Ai dreptate, nu s-a facut aproape deloc o campanie de informare a populatiei, si de aceea lucrurile sunt confuze. De asemenea, cel putin in cazul PSD, mesajele si materialele de campanie din teritoriu sunt create de organizatiile judetene, astfel ca nu m-ar mira ca unele sa suna cam populist sau demagogic... Insa crezi ca se poate ingramadi pe un banner o descriere completa a proiectului pensiilor europene, de exemplu? Ar fi prea lung si ar necesita un limbaj suficient de specializat pentru a nu mai fi citit de cineva...insa ar fi corect si complet...
In plus mai este o diferenta fina, pe care eu cred ca e util sa o punctez: PSE chiar militeaza pentru salarii si pensii, si daca nu reusesc sa le impuna nu e pentru ca nu se prezinta toti la vot sau pentru ca au dosare de colaborare prin cine stie ce arhive (ca la noi in Parlament), ci e pentru ca nu au majoritatea. Nu este logic sa marseze tocmai pe aceste subiecte si sa ceara majoritatea necesara pentru a le impune?
Insa e o situatie total diferita de temele populiste lansate fara nici o acoperire de mai toata lumea.

Dan Nita spunea...

Ceea ce era pe strazi conducea clar catre ideea "Votati PSD pentru Parlamentul European si se vor mari pensiile la un nivel european" - nu ca "Votati PSD si acesta va propune sa se mareasca pensiile la un nivel european" - orice ar insemna "european" aici :)

+ nu trebuie confundat Parlamentul European cu parlamentul national - stim ce "putere" reala are, mai ales in domeniul social.

Din aceasta cauza spun ca este ceva mincinos sa axezi campania pe asa ceva. Ori daca nu este mincinos este incompetenta ceea ce poate este tot atat de grav. Dar chiar nu cred ca este incompetenta, pentru ca presupun ca la un partid asa de mare este imposibil sa nu existe totusi si niste oameni care sa aiba cunostinte de baza despre functionarea actuala a UE si relatiile cu statele membre, pentru a atrage atentia asupra imposibilitatii punctului referitor la pensii.

Aaa, ca altii sunt si mai demagogi, normal, chiar si in acest post am spus mai sus de PC. Ba chiar trebuie sa recunosc ca si prin simplul fapt ca ati postat pe acest blog inseamna ca sunteti mai interesati de alegeri decat alte partide care par ca efectiv participa doar pentru ca sunt obligate si abia asteapta ca totul sa termine, facand numai figuratie.