sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Miserupia alegerilor europene

Tot scriind pe site de 7 ani despre Uniunea Europeana am devenit destul de implicat pe subiect. Asa ca asteptam destul de nerabdator alegerile pentru PE - ba chiar la un moment dat ma batea gandul sa incerc sa candidez dar cum pentru un candidat independent legiuitorii dragalasi au pus o lista de 100.000 de semnaturi - adica ceva practic imposibil daca nu esti intr-o situatie precum Tokes - am ramas numai cu bataia vantului.

Ok. Da sincer nu ma asteptam la atata miserupism din partea partidelor politice. Pentru ca la un moment dat este chiar prostie cu P mare.

Cum-necum am reusit ca daca dai cautari pe net pe cuvinte de cautare "alegeri europarlamentare", "lista candidati europene partid x" printre primele rezultate sa apara www.europeana.ro si blogul acesta. Asa ca le-am dat mail la partide sa scrie pe paginile blogului mesajele lor, comentarii etc. Adica sa va convinga sa ii votati si de ce mama masii trebuie sa iesiti din casa pe 25 ca sa-i trimiteti in PE. Eeee, nimeni nu a scris nimic, majoritatera au intrat, au votat la sondajul de opinie si cu asta basta. Bravo - bravo. Pai asa se organizeaza o campanie ? Puteati macar sa dati un ctrl-c si ctrl-v cu un document de campanie ! Sincer actionati prosteste !

Bun. Dar sa zicem ca nu ii intereseaza partea de internet. Asta e, inca sunt probabil "strategii" de campanie in anii `90. Treaba lor. Dar atunci ce mai spuneti de modul cum abordeaza televiziunea - de, inca principalul mijloc de propaganda.

Dupa cum am mai spus pe blog, este o emisiune pe Realitatea TV in care este alocata o ora pentru trei candidati sa raspunda la intrebari despre UE si sa isi prezinte pozitia partidului si a lor in campanie. Mentionez ca nu sunt de acord cu o parte din formatul ei dar apreciez ca este pana acum principalul mijloc prin care telespectatorii au intrat in contact cu aceasta campanie. Ba sa nu mai zic ca au facut si o chestie foarte normala dar care nu se petrece si in alte parti, respectiv sa dea acelasi timp tuturor candidatilor, inclusiv independentului Tokes. Si ce vredeti ca au facut respectivi ? Pai ieri - 2 noiembrie - emisiunea a fost amanata pentru neprezentarea a 2 dintre cei 3 candidati - si ca sa vezi si mai aberant, unul de la PNG si celalt mister Tokes, adica doi care se pot plange ca in rest nu prea sunt lasati sa ajunga pe sticla televizorului !!! Iar in celelalte trei editii, un PC-ist a venit doar pentru ultimele 10 minute ale emisiunii, iar PAS si PRM au zis un pas cat ei de mari si de prost ! Bravo ! Bravo !

Concluzia mea este ca pur si simplu pentru gagii astia din partide 25 noiembrie este doar o actiune la care sunt obligati pen ca asa vrea UE. Fiti mai nene cinstiti si macar iesiti pe mass-media si spuneti "domne mi se rupe de Parlamentul European si de reprezentarea romanilor acolo !"

2 comentarii:

Antonio Momoc spunea...

Cu "miserupismul" de care vorbesti tu ma confrunt si eu la emisiunea "Politica in timp real" de pe Radio Lynx.ro unde sunt invitat ca politolog. Ma ocup din cand in cand de invitatii de la emisiune si constat cu uimire ca reprezentantii partidelor nu prea vor sa vina sa vorbeasca despre Uniunea Europeana, preferand orice alte subiecte (daca sa poate scandaluri interne).

PS: tin la FJSC un curs de "Marketing politic" si le voi recomanda studentilor sa intre pe acest blog. Atunci voi vedea cum se manifesta si "miserupismul" studentilor vizavi de temele de curs:)

Dan Nita spunea...

Multumesc pentru recomandare - cred ca mai multe informatii pe problematica europeana le pot gasi pe europeana.ro

am avut chiar un soc ieri cand am vazut ca pe Realitatea TV chiar PNL a ales sanu isi trimita candidat - asa slaba lista sa aiba ?